Kreditní karty si vydobyly velice silné postavení mezi mnohými zákazníky. Těmi však nejsou jen běžní občané v podobě fyzických osob, ale i živnostníci. Také ti potřebují mít u sebe dostatečnou finanční rezervu, ať už jde o platby za nejrůznější zboží, služby nebo jiné neočekávané výdaje.

Podnikatelské kreditní karty jsou oproti těm klasickým spojeny s možností čerpání vyšších finančních limitů. V závislosti na vašem celkovém příjmu to mohou být částky mezi 300 000 Kč až 700 000 Kč. Peníze, které můžete využívat v podstatě na cokoliv. Jestliže si ale zatím nejste jisti tím, zda vám poslouží kreditní karty s odpovídajícím úvěrovým limitem, přinášíme vám několik zajímavých výhod…

Bezúročné období – odměna číslo jedna

Princip fungování kreditní karty zná bezpochyby každý občan. Na první pohled se tento platební prostředek tváří stejně, jako klasická debetní karta k podnikatelskému účtu. Ten nejzásadnější rozdíl je však v tom, že v tomto případě můžete utratit více než jenom peníze na vašem kontě. K tomu slouží právě onen úvěrový limit v dané výši. Ať už využijete libovolně vysokou finanční částku, vždy se ke kreditní kartě bude pojit jeden z největších bonusů vůbec. A tím je bezúročné období.

  • Při splacení peněz v požadovaném termínu neplatíte úroky z vypůjčení finanční sumy.
  • Délka bezúročného období se liší podle poskytovatele kreditní karty.
    Nejčastěji to ale bývá v rozmezí 45 – 60 dnů.

Pokud tedy kreditní kartou pro podnikatele zaplatíte částku například 50 000 Kč za nové zboží na sklad a do jednoho měsíce ji opět vrátíte na úvěrový účet, nezaplatíte ani o korunu navíc. A to je příležitost, jíž vám nenabídne kdejaká bankovní či nebankovní společnost s klasickými modely půjček. Bezúročné období je stěžejním bonusem kreditní karty, ke kterému se pojí i mnohé další.

Odměny ze zrealizovaných nákupů

V závislosti na volbě kreditní karty pro podnikatele se můžete těšit například na možnost získat peníze nazpět z každého provedeného nákupu. Někdy to může být dokonce až 5 %. Tyto částky jsou obvykle připisovány ve formě nejrůznějších bodů, jež lze obratem využívat jako další slevy a bonusy. Peníze nazpět z utracené sumy se týkají vybraných obchodníků nebo plateb za určité služby. Mezi podnikateli to bývá např. pronájem automobilů. Vedle toho si můžete užívat i dalších kladů kreditních karet.

  • Pokud kreditní kartu ztratíte, lze ji bezplatně zablokovat a zdarma požádat o vystavení karty nové
  • Prostřednictvím internetu budete moci sledovat všechny realizované transakce z kreditní karty
  • Díky řadě bezpečnostních prvků máte záruku, že nedojde ke zneužití tohoto platebního nástroje

Zpříjemněte si cestování po světě

Zná to určitě velká spousta podnikajících subjektů, že jednou za čas je zapotřebí kvůli podnikání a businessu vyrazit za hranice České republiky. A tam se vám může hodit další vlastnost kreditních karet. Většina z nich je totiž spojena s celkem slušným cestovním pojištěním. Takže stačí mít kartu při sobě a nemusí tyto služby řešit dodatečně. V rámci cestovního pojištění ke kreditní kartě ocení i ostatní přidružené bonusy.

  • Úrazové připojištění
  • Cestovní pojištění nejenom pro majitele karty, ale i všechny jeho rodinné příslušníky
  • Profesionální asistenční služby v zahraničí
  • Možnost vstupu do letištních salonků

S takovou příjemnou výbavou lze podnikání s cestováním sloučit opravdu jednoduše. Pakliže jste živnostníkem prahnoucím po odpovídající finanční rezervě, využijte některou z nabízených kreditních karet dostupných na současném trhu.

  • Diners Club Pure+ Podnikatel od Diners Club CS
  • Era kredit k podnikání od Poštovní spořitelny
  • Kredit+ MasterCard Business od České spořitelny
  • Kreditní karta pro podnikatele od Komerční banky
  • MasterCard Gold od Československé obchodní banky

Další články

Autor článku:

S ohledem na datum vydání tohoto článku nemusí být všechny uvedené informace aktuální.
Vždy aktuální informace a parametry naleznete na stránkách daného poskytovatele.


Přečtěte si také…