Dnešní době jednoznačně vévodí online půjčky. Ty, o které můžete požádat z pohodlí vlastního domova na internetu. Stačí vyplnit jednoduchý formulář, odeslat jej a vyčkat na zprávu o schválení nebo zamítnutí. Jenže, co když takovou žádost pošlete a přesto se vám nikdo a hlavně nikdy neozve? Taková situace totiž může mít jistou příčinu. A právě s ní vás seznámíme v dnešním článku.

Špatné kontaktní údaje

Jedna z nejčastějších chyb mnohých žadatelů o bankovní či nebankovní úvěry. Při vyplňování internetového formuláře se jednoduše přepíšete. A to hlavně v kontaktních údajích, jakými jsou emailová adresa či telefon. Pak vás daný poskytovatel může jenom stěží informovat o tom, jak byl posouzen váš požadavek na danou finanční částku.

Jste dlouhodobě nedostupní

Pokud žádáte o peníze na internetu, rozhodně po vyplnění internetové žádosti nevypínejte telefon a neodebírejte se na týdenní nebo čtrnáctidenní dovolenou. Pak nastanete situace výše. Pravděpodobně se nikdy nedozvíte, zda byla odeslaná žádost schválena či nikoliv. S nedostupností nesouvisí pouze vypnutí telefonu na delší dobu. Mnozí z vás jej nemají při ruce po celý den. Takže pokud večer zjistíte, že máte zmeškaný hovor od neznámého čísla, neváhejte a zavolejte na něj. Operátoři se vás budou snažit kontaktovat jen párkrát, pak jejich zájem rychle opadne.

Pište do žádostí pouze pravdu

Hodně lidí se snaží při žádosti o finance zatajovat spoustu osobních informací. Jenže, vy si neuvědomujete, že dnešní bankovní a dokonce i nebankovní společnosti mají hned několik prostředků, jak si ověřit, že jde o pravdu. K tomu mimochodem stačí jen několik málo minut, nahlédnutí do těch správných registrů a vy máte smůlu. Nejčastější lži jsou spojeny s informacemi o velikosti pravidelného příjmu nebo platební morálce z dob minulých. Tyto nepravdy mnozí poskytovatelé považují za porušení obchodního vztahu mezi zákazníkem a společností a proto často ani neodpoví a nekontaktují žadatele.

Pro schválení musíte splnit podmínky

Poslední možností, proč vám banka či nebankovní subjekt nedá vědět, zda byla vaše žádost schválena, je situace, kdy nesplníte vše potřebné. Například to, že neuvedete celou adresu bydliště, neprokážete svoji plnoletost, velikost pravidelného příjmu a tím pádem i celkovou bonitu. Je pravdou, že většina firem vám poskytne zamítavé stanovisko. Narazit však můžete na takové společnosti, které se s vámi nadále již nebudou bavit.

Autor článku:

S ohledem na datum vydání tohoto článku nemusí být všechny uvedené informace aktuální.
Vždy aktuální informace a parametry naleznete na stránkách daného poskytovatele.


Přečtěte si také…